Borș de cocoș la pirostrii
Romania

Borș de cocoș la pirostrii

mai 9, 2024

Atunci când ajungi pe meleagurile copilăriei, îți dorești să găsești gustul autentic pierdut, odată cu tehnologizarea și trecerea la „oraș”. Și cum poți face asta într-un mod cât mai original? Printr-un borș de cocoș la pirostrii.

La asta s-a gândit si „mamicu” sau cum ii zice Anca, „Domnu’ Mitică”, când i-a transmis mamei să pună de un borș de cocoș la pirostii, ca un adevărat boier al vremurilor trecute. Și unde un loc mai bun de a face asta decât la vatra părintească, unde ajunsesem cu puțin timp în urmă.

Asa că odată început acest proces se petrec adevărate drame culinare. Hustiul se ceartă cu morcovul, țelina face glume deocheate la adresa pastârnacului, iar ceapa plânge pe ascuns când toată lumea nu se uită la ea. Dar în centrul acestui haos gustativ stă cocoșul, care fierbe într-un borș umplut cu ingrediente locale și cu o dorință nestăvilită de a-și impresiona audiența, mândră, de pe piedestalul de pirostrii.

Cu toate că smântâna a fost dată afară din această comedie culinară, borșul de cocoș la pirostrii nu își pierde din farmec. Aroma de fum și râsetele legumelor se amestecă într-un spectacol gustativ inegalabil.

Odată ce acest borș de cocoș la pirostrii este gata, se asezonează cu leuștean și se servește în farfurii mari împărțindu-se cu generozitate. Fiecare înghițitură este o aventură gustativă, o călătorie în lumea nebună și plină de savoare a copilăriei, a meleagurilor părintești. Un gust ce te duce în altă lume, într-un colț de rai.

Vedeți și alte rețete aici

Loading

Iaz Suharău
Articuolul următor

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *