Cazarea la 4 stele…. in Sistem Romanesc.
Diverse Romania

Cazarea la 4 stele…. in Sistem Romanesc.

sept. 8, 2022

Nu insist sa-mi fac concediile afara , doar de dragul de a posta fotografii din ” strainatațuri” si nici nu-mi aleg locatii, care sa nu-mi spuna nimic. Poate o data si o data o sa merg si eu la un all inclusive la turci ori bulgari sa stau inchisa intr-un resort ( gradina mai mare) si sa descriu micul dejun , pranzul si cina , dar inca nu e momentul . Cat isi mai fac efectul antiinflamatoarele , las piciorusele sa mearga si mintea sa se lumineze. 11 luni din an lancezesc ca sa pot avea parte de concediul ce mi-l doresc.


Zic ca nu aleg Romanica, pentru de-a lungul timpului 21 de zile pe an am mers cu bunicii la munte prin tara, 10 zile era tabara ( unde am mai povestit ca nu ratam nici una fara sa ma intorc cu paduchi), si alte 10 zile cu parintii la munte. Intre 24 si 30ani am facut cunostinta indeaproape cu Transilvania si Banat si desi erau unele locuri , pe care le vizitam a doua sau a treia oara, atunci mi s-au fixat imaginile .


Am calatorit prima data la Viscri ,acum peste 20 de ani cand cetatea nu era una deschisa publicului ( gasita intr-un articol din magazin istoric ) dar din bunavointa batranului sas , care avea cheile am avut norocul sa fiu poate printre primii turisti din acele locuri.
Am ramas pe veci indragostita de Transilvania si in special de secuime , parte a Romaniei exploatata mai putin de constanteni , care aduc comentarii nefondate fara sa fi pus piciorul macar o data in acele zone.


Asadar , ăle romanisme le cunosc ca cineva sa-mi poata da peste bot , fara cunostinta de cauza , pentru care aleg sa vad si altceva. Altceva-ul asta in ultimii doi ani a trebuit sa fie mai pe langa harta Romaniei , pentru ca am o reala problema cu avionul si fricile imi mananca din dorinta de a exploata si locuri mai indepartate. Prefer sa calatoresc cu masina si sa fac mai mult pe drum si cu costuri mai mari decat sa mor de frica in avion ori sa ma urc drogata cu pastile , numarand secundele pana la aterizare. Nu stiu altii cum sunt , dar eu fiind asa panicoasa ,de fiecare data au fost probleme si am zis ….” fie la ei ” ca eu ajung in 3 zile cu masina. Singurul avantaj e bucuria de a aduce in tara pate din Polonia , zacusca cu eticheta din Ungaria si peisajele incantatoare de care ai parte pana ajungi la locatie.
Cam asta a fost introducerea ca sa ajung sa vorbesc despre Oradea. Mai scurta n-am reusit sa o fac…?


N-am avut o data fixata de a pleca in concediu ci el a fost spontan, in functie de rezervarile noastre de la Techirghiol.
Am ajuns la Oradea fara nici o rezervare de cazare pe booking , ca noi pe el il utilizam si dupa ce ne-am invartit si am vazut de afara 2-3 hoteluri in care am refuzat sa dorm si altul care nu avea locuri, am poposit la unul dintre cele mai mari si cunoscute hoteleluri si anume Hotel Continental.
Am vazut amplasarea, salciile de pe Crișul Repede , am vazut 4 stele , am vazut si receptia spectaculoasa ” demna de plata in marci” , luata in ras de Stefan : ” – Prințesă, aici vrei sa dormi? „
Am raspuns cu un ” îhîî” lung si multumitor. Hotelul este Hotel Continental Forum… Asa zis de 4 stele…

Receptia hotelului Continental Forum din Oradea


La receptie ne-au comunicat insa , ca daca avem norocul sa gasim loc de parcare in cel al hotelului trebuie sa mai platim o taxa de 30 lei pe noapte. E uite la asta nu ne-am asteptat sa stam mai apoi sa ne cautam prin oras parcare. Cu chin cu vai , intr-o fortare : ” lasa mă, ca are loc sa treaca ! ” , ne-am inghesuit si noi buburuza.


Daca , mai aud un nemultumit , care vine la mare si comenteaza despre parcare o sa-mi fac special timp de comentarii pentru el , daca nu sa-si lase dracu masina ,in hambar, acasa. Concediile cu 4 in camera , 100 lei in plin sezon si asigura-mi loc de parcare , caputus…s-au cam lins pe bot …
Cand am ajuns in camera un miros puternic de mucegai mi-a mutat nasul . L-am vazut pe hol cum nestingherit se inmultea, dar m-am gandit ca deschidem geamul si să lăsăm mofturile, desi ar fi trebuit sa existe ca pretul e pentru 4 stele.

Peretele scorojit, cu inceput de mucegai


Si cum de pe drum urina mea secundara urla ,cand am ajuns la baie , desi dioptriile mi-au crescut alarmant in ultimul an , mi s-a parut ca am capacul de toaleta zgariat si-l chem pe Stefan.
” Te-ai asezat ? Ca e urina pe capac ! Astia n-au curatat camera …”


A sunat la receptie, le-am spus ca am facut fotografii, nici n-au stat sa le vada , ca sa ne justificam gestul si ne-au si schimbat camera , spunand sa n-au pe cine trimite la aceasta ora la curatenie. Ne-au schimbat camera , desi receptionerul cu greutate in degetele a stat sa caute initial o camera. Dupa noi , a venit si un autocar de polonezi .
A doua camera nu mai avea atat de mult praf , dar toaleta si capacul la fel de infect. Nu se poate ca la un hotel de 4 stele sa stai sa nu schimbi un amarat de capac de 30 lei . Inadmisibil aceasta scuza !


Este primul hotel , care-l intalnesc si unde am la capătăi Biblia . Pai bre oradenilor, jegul il astupa Dumnezeu? Banii de 320 lei pe camera , pe care ii obtin cu multa , multa munca si stres sunt putini pentru Dumnezeul vostru? Pielea tuciurie a noastra nu se preteaza pentru sangele vostru albastru de habsburgi? Ori pretentiile vis a vis de cazare trebuie sa fie doar la nivel de Mamaia unde voua va pute si nisipul adus de briza pe terasa ori va incetoseaza privirea aspiratorul si mopul la vedere, dar in cazul vostru nici nu e folosit.
Dezamagire mare, mare si nu recomand acest hotel….n-ai pentru ce sa faci buba , platind cu munca ta , nesimtirea din horeca.

Singurele lucruri pozitive din acest hotel ar fi balconul pentru fumatori de pe hol si micul dejun, care a fost foarte bine prezentat si gustos.


Orasul in sine e spectaculos ! Desi , l-am vazut acum 20 de ani este schimbat total. Am facut o tura prin centru si ne-a placut foarte mult.


Recomand sa mergeti in acest oras , dar aveti grija unde va cazati.
La pomul laudat, nu-i treaba !
Anca.

Loading

Articolul anterior

4 Comments

  • Bestie mică! Felicitări! Spirit critic, corectă expunere! Ar fi interesant punctul de vedere al ,,părții adverse”! Eu nu mi pierd timpul dacă nu există consecințe, dacă toate acestea aveau un caracter oficial … Rezervarea pe booking are avantajul acesta!

    • Pai.. punctul de vedere al părții a fost : „Ne cerem scuze, rezolvam. La ora asta nu avem personal la curățenie” . Ne-au schimbat camera cu una un pic mai curata…Am lucrat in domeniul hotelier, știu ce puteam sa obținem și cum, dar…nu am vrut sa ne stricam începutul de concediu.

  • […] Oradea 1 noapte – Aici am luat o teapa de zile mari (click pentru detalii ), la un hotel de 4 stele…Hotel Continental Forum Oradea. Baie murdara, capac toaleta cu stropi […]

  • […] Ajunsi in Cracovia, am tras la hotel Metropolo by Golden Tulip ( aici avem alt articol ), un veritabil hotel de 4 stele <3 incomparabil cu ce am patit in Romania la 4 stele. […]

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *