Supă de varză murată
Supă de varză murată
Supă de varză murată. traditională din Polonia <3. Un deliciu pe care l-am incercat in Cracovia
Ingredients
- 3 buc Cartofi medii
- 1 kg kielbasa afumată, tăiată în cuburi sau kaizer afumat
- 1 buc varza murata
- 1-4 kg apa
- 1 buc conserva de ciuperci
- 0.5 kg ciuperci proaspete taiate felii
- 0.5 kg piept de pui taiat cuburi
- 2 buc morcovi taieti feliute
- 2 buc telina feliata
- 2 lingurite marar tocat
- 1 lingurita piper boabe
- 2 lingurite otet alb sau zeama de lamaie
Instructions
- Taiati cartofii, morcovul si telina ca pentru ciorba.3 buc Cartofi medii, 2 buc morcovi taieti feliute, 2 buc telina feliata
- Taiati felii kieblasa ( kaizerul ) afumat.1 kg kielbasa afumată, tăiată în cuburi
- Taiati cuburi pieptul de pui0.5 kg piept de pui taiat cuburi
- Taiati felii varza murata1 buc varza murata
- Adaugati totul la fiert, la foc mic.3 buc Cartofi medii, 1 kg kielbasa afumată, tăiată în cuburi, 1 buc varza murata, 1-4 kg apa, 0.5 kg ciuperci proaspete taiate felii, 0.5 kg piept de pui taiat cuburi, 2 buc morcovi taieti feliute, 1 buc conserva de ciuperci
- Fierbeti aproximativ 1 ora
- Urmariti ca legumele si carnea sa fie fierte.
- Asezonati dupa gust, cu sare.
- Adaugati mararul si boabele de piper, apoi mai fierbeti 3 minute.
Notes
Pentru o consistenta mai mare, puteti sa scoateti morcovii si telina apoi sa le dati prin blender.