200gr cotlet de vițelcotlet de pui sau porc - dar nu este autentic.
1/4canafaina de graufaina de orez
1/2linguritasare gema
1/2canapesment
100mluleiuntura pentru gatit
4feliilamaie
Instrucţiuni
Bate carnea uniform pe ambele parti cu un ciocan de lemn, pentru cele mai bune rezultate. Pune carneai intre 2 foi de hartie pentru a curata mai usor.
Pune in 3 vase separate urmatoarele : Amesteca faina si sarea in primul vas, ouale batute in al doilea vas si pesmetul in al treilea vas.
Intr-o tigaie antiderapanta, adauga uleiul si incingel la temperatura medie - mare.
Adauga cotleturile mai întâi în făină până când suprafața este complet uscată.
Scufundați în ou pana se acopera complet, lăsați excesul să scurga câteva secunde.
Adaugati cotletul in pesmet. Nu presați pesmetul în carne, deoarece acest lucru îl va umezi și nu va crea o acoperire crocantă. Crusta nu trebuie să adere complet, ci să formeze o coajă liberă în jurul șnițelului.
Prăjiți șnițelul timp de 2 până la 3 minute pe o parte, până devine maro auriu. Asigurați-vă că carnea pâine „înoată” ulei (grăsime). Intoarceti si prăjiți pentru inca 2-3 minute. Intre șnițele lasati tigaia sa se incinga pentru 1 minut.
Note
Se servește în mod tradițional cu felii de lămâie, precum și salată de cartofi, salată de castraveți sau cartofi prăjiți. Poftă bună.