Într-un castron mare, bateți ouăle, apa și sarea până se omogenizează; se amestecă treptat făina. Transferați pe o suprafață ușor înfăinată; se framanta de 10-12 ori, formand un aluat ferm. Acoperiți și lăsați să se odihnească 10 minute.
2 buc Oua mari, 1/4 buc Cana de apa, 2 buc cana de faina, 1 lingurita Sare
Pentru umplutură, într-un castron mic, bate oul, sare, zahăr și piper. Se amestecă brânza.
1 buc ou mare, 1 lingurita zahar, 400 gr branza dulce de vaci, 1/2 lingurita piper macinat
Împărțiți aluatul în 4 porții. Pe o suprafață ușor înfăinată, rulați fiecare porție la aproximativ 5mm grosime; tăiate in 4 sub forma rotunda. Așezați 1 lingură de umplutură în centrul fiecărui cerc. Umeziți marginile cu apă; îndoiți în jumătate și apăsați marginile pentru a sigila. Repetați cu aluatul rămas și umplutura.
Într-o oală, puneti apă la fiert. Adăugați pierogi în loturi; cand apa a inceput sa fiarba. Fierbeti la foc mic pana cand pierogii plutesc in partea de sus si sunt fragezi(in jur de 2-3 minute). Scoateți cu o lingură.
Într-o tigaie mare, încălziți 1 lingură de unt la foc mediu-mare. Adăugați galustele; gătiți până se rumenesc, 1-3 minute pe fiecare parte, adăugând unt suplimentar după cum este necesar.
1-3 lingurita unt
Serviți cu smântână si usturoi sau smântână si ceapa verde.
Note
O delicatesa servita in Cracovia! Se imbina perfect cu smantana si usturoi sau smantana si ceapa.